Pech s Uhlem startují do nové sezóny

Pech s Uhlem startuji do nove sezonyÚřadující vicemistři České republiky v rally Václav Pech jun. a spolujezdec Petr Uhel se v pátek 26.března postaví na start Valašské Rally, prvního podniku sedmidílného seriálu Mezinárodního Mistrovství České republiky. Posádka EuroOil teamu v loňském roce bojovala v závěrečné soutěži rally Bohemia do posledních metrů o mistrovský titul, a i letos budou chtít Pech s Uhlem se svým modrožlutým Mitsubishi Lancer EVO IX míchat kartami. „Do nové sezóny vstupujeme ve tradičních barvách EuroOil teamu, ale se zbrusu novým autem, které jsme přes zimu postavili podle posledních možností homologace pro produkční vozy. Můžeme využít o jeden milimetr větší restriktor, díky čemuž se do motoru dostane více vzduchu a máme tak k dispozici lepší průběh výkonu a kroutícího momentu. Ale naše konkurence také nespí a přezbrojila na technicky vyspělé speciály S2000,“ srovnává Václav Pech jun. před zahájením sezony.

Finální odzkoušení nového vozu a jeho donastavení proběhlo o uplynulém víkendu nejprve na uzavřené trati u Tachova a druhý den na testovacím úseku u Žebráku. ,,U Tachova jsme využili známosti s jedním mým kamarádem, který nám zajistil velmi pěkný úsek a společně s dalšími obyvateli obce, pro které to bylo něco jako když do vsi přijede pouť,nám uzavřel trať. Při testování se ale jezdilo v těsné blízkosti kolem kravína a předseda farmy nám po skončení spočítal, že krávy ten den dojily méně než obvykle. Zřejmě se nejednalo o příliš velké fanynky motosportu,“ směje se Václav Pech jun., který hned dodává, že předseda farmy pokles dojivosti přešel také s humorem.

,,Letošní sezóna bude co do konkurence asi nejvyrovnanější za posledních několik let a tak boj o nejvyšší příčky bude opravdu náročný,“ říká Václav Pech jun. před startem Valašské Rally, která odstartuje z náměstí ve Valašském Meziříčí v pátek 26. března v 17:00 a do cíle přijede první soutěžní vůz na stejné místo po odjetí více než 532 kilometrů soutěže v sobotu také po sedmnácté hodině.